Johnny A. Solbu

Norsk bibeloversettelse i OpenLP

Postet 19 juni, 2017 av Solbu i Gnu-Linux (GNU-Linux, Programvare, OpenLP, Oversettelse)

Jeg har involvert meg litt i arbeidet med OpenLP, som er et GPL-lisensiert Fri programvarealternativ til EasyWorship.

Inntil nylig har det ikke vært tilgjengelig noen norsk bibeloversettelse for nedlasting når man installerer OpenLP. Så mitt engasjement har vært å få inn norske bibeloversettelser i OpenLP tilgjengelig for bruk i OpenLP. Det er Norsk bokmål fra 1930 og Studentsmållagsbibelen på nynorsk fra 1921. Grunnen til at så gamle oversettelser brukes er at de er fritt tilgjengelig da de ikke lenger er beskyttet av åndsverksloven. Men de er på norsk. :-)

For de av oss som foretrekker Fri Programvare så er dette en god nyhet. Med OpenLP har man et fullgodt alternativ som ikke krever bruk av Windows eller OSX.

Når Gud kommer på besøk

Postet 24 august, 2014, Sist oppdatert 22 november, 2017 av Solbu i Livserfaring (Livserfaring, Venner, Kristenlivet)

Noen ganger er alt som skal til for å forandre livet til noen at man drar dit på besøk.

11 mai 2013 ble starten på en rekke begivenheter som ledet til at livet mitt ble snudd på hodet. En venn kom på besøk natt til 11 mai, og introduserte meg den dagen for en person som ble viktig i en snuoperasjon i livet, for jeg var i full fart på vei nedover mot avgrunnen.

Les mer

Juleevangeliet for fjortiser

Postet 23 desember, 2011, Sist oppdatert 23 desember, 2017 av Solbu i Julen (Jul, Vitser, Humor)

Det skjedde i de dager at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine gruppen: «Vi som vil skrives inn i manntall». Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppa fikk drøyt mange likes.

Les mer

Jernbanekollapsen og teknokogiens forbannelse

Postet 31 mars, 2010, Sist oppdatert 28 desember, 2016 av Solbu i Samferdsel (Samferdsel, Internett, Kommunikasjon)

Så har det altså skjedd. Én -1- datamaskin slutter å virke og hele jernbanenettet i Norge stanser opp i flere timer. Det som er litt oppsiktsvekkende er at avdelingsdirektøren for Utredning og nasjonal beredskap greier å lire av seg at han er forbløffet over at slikt kaos er mulig i 2010, som om tallet 2010 var noe spesielt. Uttalelsen er en skivebom av dimensjoner. Det er jo nettopp dagens teknologi og sentralisering som muliggjør et slikt kaos.

Les mer

Økokrim og Kripos - «Datalagring må til»

Postet 08 september, 2008 av Solbu i Overvåkning (Overvåkning, Internett, Datalagring, Økokrim, Kripos)

Hei, det er med glede jeg ser at Einar Høgetveit (sjef for Økokrim) og Odd Olsen Ingerø (sjef for Kripos) skriver debattinnlegg i Aftenposten 8 september (2008) under overskriften Datalagring må til. Disse kan vel regnes som to av de fremste forkjemperene for datalagringsdirektivet (DLD). Det er derfor fornøyelig å se hvordan de totalt feiler i deres forsøk på å rettferdiggjøre direktivet. Jeg har gått igjennom innlegget avsnitt for avsnitt og tenkte jeg skulle poste dette.

Les mer