Johnny A. Solbu

Skapelsen og offentlige myndigheter

Postet 07 september, 2022 av Solbu i Humor (Vitser, Humor)

I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden.
Straks ble han anmeldt av miljøvernaktivister for å ha forårsaket radikale endringer av miljøet, som naturlig nok skapelsen hadde forårsaket.

Gud ble tauet inn og ilagt en klekkelig bot for å ikke ha innhentet tillatelse på forhånd. «Hvorfor?», ville folk vite. «Hvorfor måtte du skape himmelen og jorden?»

Så sa Gud, «La det bli lys».
Statens Forurensningstilsyn og Miljøverndepartementet forlangte øyeblikkelig å bli informert om hvordan Gud hadde tenkt å skape lyset. Ville det medføre forurensing av noen art? I tilfelle, hvilken type forurensing? Kjemisk? Eller enda verre, nukleær?
Gud forklarte at lyset ville oppstå fra en gigantisk ildkule.
Miljøverndepartementet tenkte lenge og grundig gjennom saken og utstedte til slutt en midlertidig prøvetillatelse til å skape lyset, under forutsetning at det ikke måtte komme noen slags form for røyk fra ildkulen. Og for å spare energi måtte Gud love å la lyset være slått av halvparten av tiden.
Gud gikk med på betingelsene, og sa at han ville kalle lyset «dag» og mørket ville han kalle «natt».

Og Gud sa, «Jorden skal bære fram gress, planter som setter frø, frukttrær som gir frukt etter sitt slag, og som har frø i seg, på jorden».
Da kom Landbruksdepartementet inn i bildet og nektet Gud å skape noen som helst før de fikk en oversikt over alle de planter og nyttevekster Gud hadde planlagt å skape.
Gud ventet tålmodig på svaret fra Landbruksdepartementet, og da det endelig kom, forlangte departementet importlisens på langt over halvparten av plantene og vekstene. «Disse er i skrivende stund ikke godkjente nyttevekster hos oss», het det i et notat fra departementet, «men om egen importlisene for hver enkelt plante foreligger skal vi ta saken opp til ny vurdering».

Så sa Gud, «Det skal vrimle av levende skapninger i vannene, og fuglene skal fly under himmelhvelvingen over jorden.» Og før myndighetene rakk å reagere sa Gud: «Jorden skal bære fram levende skapninger etter sin art: fe og kryp og jordens villdyr, hver etter sin art.»
Men nå kom det ordre om stans i arbeidet. «Før noe slikt kan skje må det innhentes tillatelse fra Fiskeridepartementet og viltnemndene», kom det kjapt fra myndighetene. Etter en del lobbyvirksomhet fikk Gud en midlertidig prøvetillatelse til å skape liv i havet og på jorden.

Alt var fryd og gammen helt til Gud sa at han ville fullføre hele skapelsesprosessen på kun 6 dager.
Da kom det en uttalelse fra statsministeren om at noe slikt ville ta adskillig lengre tid. Gud måtte da forstå at skaperplanene hans måtte på høring rundt om i de forskjellige departementene. Statsråder skulle komme med sine uttalelser og innstillinger, hele prosessen kunne ta mange måneder.
Da svarte Gud: «Hvem er dette som gjør Mitt råd dunkelt med ord uten kunnskap? Bind nå opp om dine hofter som en mann! Så vil Jeg spørre deg, og du skal lære Meg.»
«Ingen kommentar» kom det fra statsministeren mens han hastet seg inn på stortinget.

Det var omtrent på dette tidspunktet at Gud skapte Helvetet.

Hvor var du 22 juli 2011?

Postet 22 juli, 2021 av Solbu i Historie (Terror, Demokrati, Historie)

I dag er det 10 år siden den verste terrorhendelsen i Norge siden andre verdenskrig, og som de fleste husker jeg hvor jeg var når jeg fikk høre om hendelsen.

Jeg hadde blitt oppringt av en dame i menigheten, Else-Marie Bekkelund, som trengte hjelp til å sette opp e-posten på …

Les mer

Merry Christmas, in legalese

Postet 27 desember, 2020 av Solbu i Julen (Jul, Humor)

Positively effective tidings, to you and those you legally claim as dependents. We wish you, but in no way guarantee, a reasonably satisfactory Christmas, and/or festive period and/or a non-denominational capitalist wintertime gift-giving season, and a reasonably satisfactory new twelve (12) month period. Your mileage may vary, please …

Les mer

Gøy på landet

Postet 06 oktober, 2019 av Solbu i Opplevelser (opplevelser, landet)

I dag opplevde jeg noe helt nytt. I 17:30-tiden i kveld kom det 7 kyr gående fra jernbaneområdet til jorde på øversiden av huset, og gresset der. I 19 tiden så jeg de gående langs veien forbi huset, bort til det andre jorde på nedsiden av huset.

Det er …

Les mer

Stuntmann på skitur

Postet 10 februar, 2018 av Solbu i Skitur (skitur, ulykker)

Mandag 5. februar 2018 var jeg og 2 venninner ute på ski, som endte med at jeg ble evakuert med luftambulansen.

Sist mandag ble jeg utsatt for et hardt fall på skitur i Estenstadmarka. Vi hadde vært på tur i ca to timer da vi forsøkte å komme ned en …

Les mer

Når Gud kommer på besøk

Postet 24 august, 2014, Sist oppdatert 22 november, 2017 av Solbu i Livserfaring (Livserfaring, Venner, Kristenlivet)

Noen ganger er alt som skal til for å forandre livet til noen at man drar dit på besøk.

11 mai 2013 ble starten på en rekke begivenheter som ledet til at livet mitt ble snudd på hodet. En venn kom på besøk natt til 11 mai, og introduserte meg …

Les mer

Juleevangeliet for fjortiser

Postet 23 desember, 2011, Sist oppdatert 23 desember, 2017 av Solbu i Julen (Jul, Vitser, Humor)

Det skjedde i de dager at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine gruppen: «Vi som vil skrives inn i manntall». Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppa fikk drøyt mange likes.

Josef traska fra byen Nasaret i Galilea …

Les mer