Syprosjekt juni-juli 2014 - Festkjole til bryllup
Creative Commons License - by-sa

Tilbake til bildegalleriet

I juli 2014 skulle min beste venninne i sin brors bryllup. Det skulle være et todagersbryllup og hun trengte derfor en annendagskjole som passer til et bryllup.
Hun hadde vært på utkikk etter en passende kjole siden ca september året før, men hadde i slutten av april enda ikke funnet en. Da spurte jeg om jeg kunne få lov til å sy en kjole til henne.
Til min overraskelse svarte hun spontant og umiddelbart «Ja». Som sagt, så gjort. 30 mai dro vi til Stoff og Stil for å kjøpe stoff og mønster og begynte med å klippe og sy. Og her er resultatet.
Dette er forøvrig den første kjolen jeg lager. Jeg synes det ble riktig så bra jeg. :-)

 
  Nesten ferdig med selve kjolen. Her legger jeg opp kjolen til riktig lengde, og stryker den i prosessen. Kjolen sett forfra. Kjolen sett bakfra. Her er prosessens overraskelse - matchende veske laget av stoffet som ble til overs. <br>Hun visste ikke at jeg lagde veske også, men den likte hun veldig godt. :-) «Er vi snart ferdige nå? Kan ikke jeg bare gå sånn da?»  
 

 
  Nesten ferdig. Blondestoffet passer perfekt. Mangler bare å finne ut hvordan det skal festes for å se pent ut. Tada! Det ferdige resultatet. På bryllupsfesten. <br>Ble hun ikke vakker? :-)  
 

Jeg vil takke noen personer som har vært til stor hjelp underveis.
Takk til min mor og min søster for gode råd i prosessen. Jeg vil takke mor for at jeg etter hvert fikk låne prøvedokken. Den gjorde prosessen mye enklere.
Da slapp venninnen min å komme for å prøve kjolen hver gang jeg trengte å se om ting ble riktig. Takk også til min søster for all hjelp og råd med å finne riktige ingredienser til å lage vesken.
Jeg vil også takke Ingrid Bjordøy som i uken før avreise til bryllupet tipset meg om å lage et belte rundt livet. Uten det tipset hadde ikke kjolen blitt helt ferdig i tide. Det reddet hele prosjektet.

Den største takken går til deg som fikk kjolen. Det har vært noen krevende dager med en god del venting og en del prøving fra din side. Du har i prosessen vist meg en enorm tillit,
veldig mye mer enn jeg så for meg da vi startet. Et par ganger har jeg blitt overrasket når det gikk opp for meg hvilken tillit du viste meg. Du vet selv hva det er.
Det har jeg satt stor pris på, og er noe jeg vil huske og ta med meg resten av livet.

Generated with igal2